Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

csütörtök, január 18, 2007

Számok bűvöletében

Az orvostudomány bukásra áll matekból. Az utóbbi napokban jöttem rá erre, íme a bizonyítékaim.

Az emberi faj 40 hét alatt hordja ki az utódát. A 40 hét (havonta 4 héttel számolva) 10 hónap, nem 9. Egyes leülhet.

A 40 hetet az utolsó vérzéstől számítják és nem a teherbe esés napjától. A kettő között eltelik barátok közt is 14 nap, vagy annál több is. Mikor az ember teherbe esik, akkor rögtön a terhessége 3. hetét tapossa, mivel az első 2 hét már el is telt akkor, amikor még nem volt terhes. A terhesség 3. hetében (ami tulajdonképpen az első..) még senki nem sejti, hogy igazából terhes. A negyedik héten sem, csak az ötödiken, amikor jön az első jel. Illetve nem jön.

Előveszi az előre megvásárolt gyorstesztet, de az eredmény lehet negatív is, mert még annyira friss a dolog, hogy ki sem mutatja. Eltelik még egy hét, akkor látszik a 2 csík a kis ablakban, ezzel a terhesség 6. hetébe léptünk.

Egy telefon a nőgyógyásznak, aki a jövő héten tud csak fogadni, ez már a 7. hét, és mire ultrahang meg minden egyéb kimutatja a jövevényt, addigra éppen 8 hetes terhesek vagyunk, a szülésig pedig 7 hónap van hátra, nem 9. Elégtelen, leülhet.

(Az pedig már apróság, hogy a naptár szerint és az ultrahang szerint várható szülési dátumok között 2 hét az eltérés. Orvostudomány.. Ennyi erővel egy jósnőtől is kérdezhetném, hogy mikor fogok szülni.)

Szóval a terhesség 9 hónapja, ami ahhoz szükséges, hogy az ember felfogja, megszokja, örüljön neki, megkomolyodjon, életmódot változtasson és anyává érjen, az tulajdonképpen 7 hónap. Amióta ezt kiszámoltam, nagyon elfoglaltnak érzem magam.