Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szerda, június 04, 2014

A nagyfiú

Újabb meglepetéssel szolgált ma a fiam, azon kívül, hogy kikészíti magának a ruhát másnapra, önállóan öltözik reggel, egyedül fürdik, méghozzá alaposan, és levágja a saját körmét.

Ma kirándulni mentek, készítettem neki egy olyan nadrágot, ami erre megfelel, de olyat, ami ebben a szezonban még nem volt rajta, gondoltam, hogy majd reggel beállítom a derékbőségét, ha felvette. Reggel nézem, jól áll rajta a nadrág. Kérdeztem, hogy akkor kell-e állítani, vagy jól látom, hogy megfelelő a méret. Azt  mondja, nem kell állítani, mert már beállította. Megmutatta, hogy ott vannak a gumipántok a nadrág belsejében és ő a gombokkal beállította olyanra, ami nem szorít.

Mindezt anélkül, hogy valaha megmutattuk volna neki, hogyan működik ez, egyszerűen elleste, ahogy csináltuk más alkalommal és megoldotta egyedül.

Aztán meséltem neki, hogy a szülői értekezleten azt mondták, nem kell venni neki semmit, csak iskolatáskát és tolltartót. Aztán kiegészítette a listát olyanokkal, amikről korábban beszéltünk, de gondolkodás nélkül:
- Meg órákat: ébresztő órát, karórát, és telefont.

Tegnap pedig, miközben az okmányirodában vártunk a diákigazolványra, elkezdett 2048-at játszani a telefonomon. Elsőre 256-ig jutott, és nagyon tetszik neki.