Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

hétfő, július 28, 2008

Zénó az állatkertben


Nagy lépéseket tettünk meg az elmúlt hetekben, éjszaka már csak inni kér, és pár korty után visszaalszik. Néha 8ig is hagy aludni, persze ő ébren van, de eljátszogat az ágyában. Hálás napok ezek.

A mindent szétszedni vágyó gyerek most össze is rakja a dolgokat. Az egymásba tehető poharakat nagy sikerrel pakolja össze, és nagyon örül neki. Amit levesz a polcról, azt vissza is tudja tenni. A kedvenc hűtőmágneseit is nevetve teszi vissza a hűtő ajtajára. Olyan boldog, hogy végre sikerül.

A pelenkázás még mindig rémálom, de lassan megszokja, hogy nem hagyhat engem faképnél, mert a pelenkacseréhez ő is kell, nem csak én. A fürdőkádban még mindig állva próbál fürdeni, egy pillanatra sem ülne bele a vízbe. 4 foga van és látok még 2-t, ami hamarosan kibújik.

Megszerette a hintát, de játszótérre csak ritkán megyünk, mert tenyérrel eszi a homokot. Az etetés pedig újabb nehézségeket jelent: egyedül akarja kanalazni a kaját. Amit én adok, az nem jó. Ez önmagában örömteli hír, ügyes nagyfiú már, aki egyedül akar enni, de hogyan lehet minden nap olyan ebédet varázsolni, ami a fejjel lefelé fordított kiskanálról sem potyog a gyerek ölébe a tányér és a szája között? Levest meg se próbálok etetni vele, de a legtöbb főzelék is folyik, egyedül a töményre főzött tejbegríz és a Weetabix-es kefír vált be, de ezekre hamar rá fog unni, ha nem találok ki valami mást.