Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szerda, március 02, 2011

Zénó önállósodik

Hirtelen nagyon sok dolgot tanult meg, és egyiket se mi erőltettük, valószínűleg az óvodában önállósítják őket. Sosem gondoltam volna, hogy a 18 fős csoportnak is látom valami előnyét.

Egyedül mos fogat, alig engedi, hogy segítsek neki. Egyedül fürdik. Nem csak bugyit és nadrágot tud felhúzni, de már a harisnyával is boldogul. A kabátját, zipzáros pulóverét felveszi és bezipzározza. Csizmát húz, sapkát vesz, és a kesztyűvel si boldogul. Egyedül megy pisilni, felöltözik, és lehúzza, gond nélkül.

Manó mellett leckét ír délután (firkálgat a 'lecós füzetébe'), aztán ő is megmutatja Apának, hogy ellenőrizze le, hogy jó-e.

Magabiztosan mondja, hogy melyik a jobb és bal keze. Ezen azért meglepődtem.

Holnap lesz 3 és fél éves.