Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

csütörtök, április 21, 2016

Róza 2 éves

Róza holnap lesz 2 éves, de mivel én ma értem rá tortát sütni, ma ünnepeltük meg a legkisebb családtagot.



A száraz tények:
11,4 kg
86 cm



Meglepően tagoltan, és részletekre kiterjedően fejezi magát. Legalább annyira önálló, mint Zénó volt ennyi idősen: egyedül vetkőzik, fürdik, fogat mos, felhúzza a nadrágját, pizsamáját, cipőjét. Fürdéskor Zénó arcát és karját is meg szokta mosni, nem aprózza el a tisztálkodást.

Lány létére, és a legfiatalabb családtag státusza dacára kiváló érdekérvényesítő képességgel rendelkezik, még a pitbullt és arrébb löki, ha útban van neki.


Elefánt-mániás, erdőjáró, mászóbajnok, futóbajnok.



Bevásárláskor önállóan pakol a kosárba, különösen szereti a tisztasági betéteket (abból képes nagykereskedelmi mennyiséget behányni a kocsiba), amit jó hangosan kiabálva pelusnak hív. Ezzel a műsorszámmal sok vásárlót megnevettettünk már a Lidlben.

Rejtélyes módon édességrajongó lett:
- Menjünk le és adok neked enni.
- Rózi nem enni kap, hanem csokit kap.
Ezzel indítottunk tegnap reggel, közvetlenül ébredés után.

Ismeri és jól használja a színeket, remekül kirakózik, egyik kedvenc elfoglaltsága a pakolás. Bármit bármilyen csomagolásból örömmel kipakol és visszarak. Cuccokat a fiókból, ceruzákat a tartójából, szennyest a kosárból, tiszta ruhát a mosógépből vagy a szekrényből, játékot a dobozokból, tányérokat a polcról, evőeszközöket a mosogatógépből, bármit, bármikor örömmel pakol.

Nagyon szeret birkózó edzésekre járni. Attól sem riad vissza, hogy néha nem sokon múlik, hogy át nem gázolnak rajta a nagy fiúk, akiktől ráadásul a labdákat is rendre elszedi. Szívesen bukfencezik és lebirkózza a bátyjait.

Nagy meserajongó lett, de sajnos olyan, mint Zénó, vagyis egy-egy aktuális darabot néz unalomig, és még inkább sajnos az unalom nála sokkal később követezik be, mint nálunk. Az érdekérvényesítő képességéhez pedig nem akarok visszakanyarodni, legyen elég, ha csak emlékeztetek rá.