Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szerda, március 25, 2020

2. hét, szerda

Mostanra nagyjából beállt a rend. Minden iskolából minden tanár küldi valahogyan a leckét, azt mi rendszerezzük, nyomtatjuk, megcsináljuk. 

Zénó a Krétában kapja és ott is küldi az anyagokat, nagyjából önállóan. Néha van online órája is, matek és angol, olyankor ugyanúgy ül a gépe előtt fejhallgatóval, mintha játszana, csak kalimpál a kezével, hogy "Ne mooost, Anyaaa, órán vagyok".

Kara iskolájában nincs Kréta. A tanárok egy része emailben, más része facebookon, (vagy mindkettőn), megint más része Google Class roomban küldi az anyagot. Nehezítésként van, aki visszakéri a leckét, és van, aki nem. Ezt is követni kell.

Szerencsére pont az angolban is tudok segíteni, de ez tényleg csak véletlen. Hányan lehetnek, akiknek még gépük sincs, nem hogy nyomtató, és technológiai ismeretek a tananyag begűjtéséhez?

Nap közben sok idő jut játékra, társasozunk, kertben bohóckodunk, youtube-on jógázunk, elkezdtünk klasszikusokat nézni a tévében (Örvös Csöpi filmeket például), de nézünk koncerteket, balettet, sokkal többet, mint egyébként szoktunk.

Este pedig Apa olvas mesét, amióta mindig itthon van lefekvéskor. Ezek mindenképpen a karantén előnyére írhatóak. Alapvetően pedig egyáltalán nem viseli meg a gyerekeket az itthonlét, nagyon szeretnek itthon lenni, egyszer sem mondtak még olyat, hogy mennének valahová. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy mi magunk sem mondunk soha olyat, hogy milyen rossz a helyzet, nem szenvedünk a körülmények miatt, igyekszünk a legjobbat kihozni ebből az itthon töltött néhány hónapból. Bár még csak az elején vagyunk. A panaszaimat pedig (amik vannak azért),  nem mondom hangosan. De erről majd később.