Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szerda, február 15, 2023

Versenyek

Érdekes, hogy sose nyomtuk a gyerekeknek, hogy versenyezni kell, sőt, még a birkózást is azért hagyták abba, mert mi nem akartuk, hogy állandó stressz alatt nőjenek fel. (Meg hogy minden hétvégén utaznia kelljen az egész családnak, nem akartuk tornacsarnokokban, szendvicseket rágva tölteni a szombatokat) Viszont a tanulmányi vsersenyekkel nagyon belendültek idén a fiúk.

Zénó a Bolyai matek után ezzel a Semmelweis biológia versennyel is nagyon meglepett, aztán ma azzal indult el a suliba, hogy csak későn jön, mert Petőfi (!) versenyre kell mennie. Mondom neki:

- Tudsz bármit Petőfiről?

- Nem, de a csapatból valaki lebetegedett és engem kértek, hogy ugorjak be helyette.

Kiderült, hogy mégis van a suliban egy, azaz egy tanár, aki komolyan veszi a versenyekre való felkészítést, ő a magyartanár, aki elkéri a fiúkat a nap végéről, lenyomja nekik Petőfit és délután mennek versenyezni. Óriási.

Kara pedig a Bolyai matek után váratlanul beiratkozott a Kalmárra is. Kiváncsi leszek.