Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

kedd, november 04, 2008

Zénó 14 hónapos

Lássuk csak. Megtanult járni és szaladni, de motorozni még nem tud. 3 hónapja ismételgeti, hogy 'hinta', de semmi mást nem mond. A hinta-palinta-régi duna szerintem egészen kivehető már, de azon kívül csak eee meg ööö hallható a szája nyomán. Érti, amit mondok neki, a 'fogd a labdát és vidd oda Apának' utasítást végre tudja hajtani, de a 'gyere el onnan', 'ne nyúlj hozzá', vagy egyszerűen a 'nem' mintha semmit nem mondana neki. Érdekes.

Általában egyedül szeret játszani, önálló nagyfiú. Ölelgetni, puszilgatni nem hagyja magát, gyakorlatilag le kell fogni egy kis babusgatáshoz, de ha valami baja van, akkor bújik, mint a zöldág. Hozzám.

Szívesebben van a levegőn, mint a lakásban. Ezt úgy jelzi, hogy odaül a bejárati ajtóhoz és elkezdi a lábára húzni a cipőt. Esetleg mondogatja azt az egy szót, amit tud, jelezve, hogy hova akar menni. Ha nem adom rá a cipőt, akkor hozza az én cipőmet, és azt is nekem adja, hogy öltözzek én is. Ha erre se indulunk, akkor puszit dob a tenyerével és megint hozza a cipőket. Édespofa. De azt, hogy nem, vagy később megyünk, nem érti.

Túl vagyunk az első komolyabb betegségen, fertőző, vírusos torokgyulladása volt és közben 2 foga is kinőtt, komoly fájdalmai voltak, alig evett, de már meggyógyult.

Zenei érdeklődése sem hagyható figyelmen kívül, hintázás közben dudolászik, amióta egyszer Halász Juditot énekeltem neki a játszótéren. Persze egyedül voltunk. Sokat énekel, táncol, szereti a zenét, el kell vinnem Ringató programra, mert Apa szerint az jó. Le kell gyűrnöm a szociopatizmusomat, (a gyermekvállalásnak ez a vetülete korábban fel sem merült, kérem, erről nem volt szó!), én a játszótérre is halálfejes kendőben megyek, hogy nehogy hozzám szóljon valaki. Általában bejön, bár legszívesebben olyan játszóteret választok, ahol nincs más rajtunk kívül. A helyes időpont megválasztása sokat segít, megsúgom.

Figyelem: gyerekdalokat tartalmazó CD-ket keresek (de nem Halász Juditot, mert abból sok van), meg eladó midikeyboardot, meg hozzávaló kottákat. Majd én kézbeveszem a gyerek zenei oktatását, csak figyeljetek.

1 Comments:

Blogger SzaboZsee said...

Gyerekdal fronton minden épelméjű szülő a Kaláka/Gryllus Vilmos vonalat ajánlja (én a Motörheadre szavazok :-)). Amit nem javaslok, az pl. ez: Bújj-bújj zöld ág, nálam nagyjából a büntetendő kategóriát súrolja a hamisan éneklő, beszédhibás gyerekek miatt. Ami a legtragikusabb, hogy Mia imádja...

11:43 de.  

Megjegyzés küldése

<< Home