Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

vasárnap, május 21, 2023

Zénó csacsog

Zénó mesélte, hogy az iskolai büfés néniről is vannak sztorijai. Bugi néninél úgy lehet vásárolni, hogy az ember behajol a büfé kis ablakán és azt mondja: 'Most én következem.'

A derékig behajolt embert pedig remekül meg lehet ijeszteni azzal, ha a derekát hátulról megcsiklandozzák. Így történt ez Z egyik osztálytársával is, aki azzal a lendülettel bevágta a fejét a büféablak keretébe, de izomból. Akkor hangzott el az azóta legendává lett mondat: 'A faszszopó kurva anyádat!', amire Bugi néni is felkapta a fejét és lehetett bocsánatot kérni.

A másik kedvenc történetem az, hogy Z osztálya elkezdte összegyűjteni az iskola összes tanterméből a címereket. Ez úgy derült ki, hogy megkérdeztem, mi újság a Madame-mal, (ebből mindig érdekes válaszok születnek), és egyszer Z azt válaszolta, hogy a Madame 3 hónapja nem veszi észre, hogy ellopták a terméből a címert. Kiderült, hogy célirányosan begyűjtik és elrejtik a címereket a fiúk. Többnyire délutánonként, de olyan is volt, hogy Z egy szünetben, a hóna alatt sétált keresztül az egész épületen egy zsákmány címerrel, hogy az erre kijelölt szekrényben túszul ejtsék.

Címkék: