Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szombat, október 31, 2015

Őszi szünet 2015

Az első napok nyüzsgése után, amikor ordibálással, kanapén vergődéssel és veszekedéssel teltek a napok, a kicsik és a nagyszölők elutaztak, kettesben maradtunk Zénóval.

Az addig nyugton maradni nem képes fiam egy perc alatt lehiggadt, és máris képes volt értelmesen viselkedni. Nagy volt a kontraszt.

Gondolkodtam ugyan külső programokon, de Zénó elég hamar rákattant a társasjátékokra és egész napokat játszottunk végig, gyakorlatilag reggeltől estig, és csak edzésekre mentünk, másra nem is maradt idő.

Játszottunk Labinitussal, Rummykub-bel, és Police 07-tel, ami még az én gyerekkoromból való:

Így néz ki a táblája, egy Budapest térképen kell a rendőröknek elkapni a betörőt:
A Labirintusból ki is nőttük a Junior verziót, ami nekünk van meg, így meg kellett rendelnünk a felnőtt verziót, mert már uncsi a gyerekkiadás. (Játék közben Zénó kérésére István a királyt hallgattunk. Szerencsére megvan a szegedi szabadtérin játszott előadás videón, azt nagyon megszerette.)

Mivel a Labirintust csak hétfőn hozza ki a DHL, elővettem a franciakártyát és römizni tanítom a gyereket, aki ilyen offline segédlettel tanulja a lapokat:

Aztán rájöttem, hogy a franciakártyával ezer mást is lehet játszani. Ha bejön neki, majd megguglizom a klasszikus kártyajátékok szabályait és ráfekszünk a témára. Elsőnek a solitairt tanítottam meg neki, asztallapon kiterítve, aztán letöltöttük a gépére is.

Itt már rabló römizünk, egy kisebb vödör fagyi mellett:


A családtól közben elkunyeráltam minden kinőtt társasjátékot. Lesz Scrabble és Gazdálkodj okosan, már alig várom.

Zénó pedig nagyon fel van dobva, az övé volt minden figyelem egész héten, voltunk moziban, készen van a leckéje, a matek háziversenyt is megírtuk, minden nap volt edzés, izomláza van. Ma este pedig megyünk éjszakai állatkertbe, tűzzsonglőröket nézni. Aztán hétfőtől visszatérünk a régi kerékvágásba.

A héten volt alkalmam elbeszélgetni vele arról is, hogy miért megy el az esze, ha vendégeink vannak a lakásban. Ahogy belép valaki hozzánk, neki az a tévképzete támad, hogy kizárólag ordibálva vergődéssel tudja felhívni magára a figyelmet. Ez két dolgot jelent: egyrészt magából csinál hülyét, másrészt belőlem is, mert a vendégeink azt látják, hogy 1) a gyerek megállás nélkül ordibál, 2) az anyja megállás nélkül ordibál. Felhívtam a figyelmét arra, hogy hamarosan 16 fős ünneplés lesz nálunk, muszáj megpróbálnia értelmesen viselkedni még akkor is, ha örül a rokonság látogatásának. Hát, kiváncsi leszek.

1 Comments:

Blogger szolyva said...

Mad furulyázunk! jó? :D

6:36 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home