Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

hétfő, december 21, 2015

A 00:30-as ébresztő története

Tegnap autóztunk és egy ponton elhangzott, hogy 30 perc múlva meg fogunk érkezni. Zénó elővette a telefonját és be akarta állítani a stoppert, hogy tudja követni, mennyi van még hátra, de sajnálatos módon az ébresztőóra funkción sikerült beállítania 00:30-ra. Ez valósznűleg neki se tűnt fel, nekünk pedig hát legkevésbé sem. 

Egészen addig, amíg hajnali fél 1-kor be nem kapcsolt az a nyüves "Itt van a Gumimaci" dallam, jó hangosan, a földszinten, a töltőn hagyott telefonból. Felébredtem, nem értettem. Hogy ki hívja a gyereket ilyenkor? Géza? De miért? Vagy mi ez? Ébresztő? Reggel van? Hány óra? Mit csináljak, hogy elhallgasson? Felébresztem Apát. Ennél jobb ötletem nem volt.  

Apa volt tehát a szerencsés, aki lement intézkedni meg bosszankodni. Több csúnya szó elhangzása után visszafeküdtünk.

Reggel mondom a még mit sem sejtő gyereknek, hogy milyen kalandunk volt a telefonjával az éjjel és hogy Apa milyen morcos volt éjjel, hogy fel kellett kelnie. Zénó épp kezdte elszégyellni magát, amikor meghallottuk Apa lépteit a lépcsőn. Akkor még bevittem neki az utolsó találatot:

- Fiam, most lesz egy kellemetlen beszélgetésed Apáddal! 

;-)