Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

péntek, augusztus 09, 2019

A kígyó - 2019

Zénó állattartási elképzeléséről, a nyilvantartásom szerint 2015 őszén írtam először. Akkor azért kezdtük komolyan venni, mert már fél éve kitartóan kígyót akart. Elkezdtük a tervezést, megállapodtunk minden részletben a feladatok elosztásáról (Zénó eteti, takarítja, mindencsinálja, nekem semmi dolgom vele), aztán alig pislantottunk párat, és 4 évvel később, - tádáá - íme a starter pack a junior királypitonhoz.

Arra jutottunk, hogy ennyi gondolkodási idő után még egy évet adunk Zénónak ahhoz, hogy meglássa, tényleg akarja-e ezt az állatot (etetni, gondozni), és arra az időszakra veszünk neki egy ilyen kicsi terráriumot. Ha nem jön be, eladjuk. Egy év múlva pedig, amikor a végleges helyre költözünk, az akkori szobaméretre legyártunk egy egyedi, fullos terráriumot a kígyónak. A kis kígyó meg ebben is elfér.

Kara gekkót akar tartani, Róza pedig nem is tudom még hogy mit, de az biztos, hogy rájuk is ugyanezek a szabályok lesznek érvényesek: akkor kapnak állatot, ha vállalják, hogy ők gondozzák, ha megértik, hogy állatot tartani felelősség. Egészen addig pedig plüssállatokat kapnak. Igazit nem.

Most hétvégén berendezzük a terráriumot, utána jöhet az új családtag.