Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

péntek, augusztus 17, 2018

Új tanév

Már csak 2 hét és megint szeptember.

Olyan nyarunk még sose volt, mint az idei, hogy a gyerekek az első naptól az utolsóig nyaralnak. Nem tudok elég hálás lenni Mamiéknak a segítségért. És olyan nyarunk se volt még, amikor ennyit dolgoztunk volna.

Sűrű tanévünk kezdődik, három gyereket hátom helyre kell vinnem reggelente, 7.45-re és 7.50-re. Logisztikai rémálom kategória. Zénó kapott egy rollert, hogy az ő sulijához ne kelljen odakanyarodni, csak kitesszük egy közeli helyen és onnan begurul önállóan. Amikor nem esik az eső. Vagy a hó.

Kara iskolaváltása is szóbakerült és még mindig úgy érezzük, hogy jobban járna ha átíratnánk a közeli gyakorlóba, de ő maradni akar.

Róza meg egyszerűen nem is akar hazajönni. Örül ha lát, (ennek azért őszintén örülök), de ha hazaindulok Ajkáról, ő mindig maradni akar. Hétvégére se akar hazajönni. Azt mondja, ő már ott lakik Mamiéknál. Ez az a mondat, ami leginkább aggaszt engem, ha a szeptemberi iskolakezdésre gondolok. És hogy mostanában sokáig alszik reggel. Nehéz évkezdésünk lesz.