Mese habbal

Mottó: három gyerek, tizenhét év, ezerhétszáz poszt // Emlékkönyvnek szánom ezt a gyűjteményt a gyerekeimnek és magamnak is, hogy ne felejtsünk el semmit, ami egykor fontos volt. Fotók, videók, érzések, emlékek, nyers adatok, nyaralások, szülinapi ajándékok, karácsonyok, bizonyítványok, és minden egyéb, ami végig kíséri az életünket. Másnak nem szórakoztató, de nekünk az. (Eredeti mottó - 2007) egy tejszagú gyermek és egy vér/verejtékszagú bodyguard naplója.

szombat, június 23, 2007

28. hét

A babafalva.hu-ról szereztem ezt a vonalzót, amiről megtudtam, hogy eddig elszámoltam a heteket. Mindegy. Nem akarom máris vizuális tulajdonságokkal felruházni a gyereket, de ez a móricka ábra volt a legelviselhetőbb a többi kismaci, pillnagó, halacska meg kisautó között.

Voltunk 28 hetes ultrahangon, de nem volt ultrahnag, majd 3 hét múlva lesz. Így a kedves apuka sem maradt le semmiről, pedig már előre sajnálta, hogy ez alkalommal kihagyja a találkozást a kisfiával. Hogy kié is az a kisfiú, arról elvitatkoztunk egy darabig, aztán a roaming számlára való tekintettel a kérdést nyitva hagytuk.

A vizsgálaton a dokitól megtudtuk, hogy panaszmentesek vagyun, a gyerek nagyon jól fekszik a helyén és a szíve is jól dobog. A cukorterheléses vérvétel eredménye meg ennél jobb nem is lehetne. Kicsit már aggaszt, hogy ennyire jól megy minden, ilyen csak a mesében van.

Szereztem a kórházban prospektust a szülésre felkészítő tanfolyamokról, és épp aznap este volt az egyik előadás, úgyhog a vizsgálat után nem mentem haza, hanem megvártam. Gyermekágy, szoptatás volt a címe, egy csecsemős nővér meg egy szülésznő mondta el, hogy mi történik a gyerekkel meg velem a szülés után. Sokadszorra is megnyugodtam, hogy jó kórházat választottam, de az is kiderült, hogy nem dőlt még el a kórház sorsa, lehet, hogy július végén bezárják a szülészetet. A fórumon a lányok tudni vélik, hogy a kórház maradni fog, nem tudom, ők honnan veszik. Azt tanácsolták, hogy aki tud, próbáljon megszülni júliusban. Köszi.

Kaptunk prospektust arról is, hogy mit kell vinni a kórházba és mit nem. Persze ez is csak arra az esetre lesz hasznos, ha nem kell másik kórházban szülnöm. Meg a szülőszoba látogatást sem kell elkapkodni, hátha nem is oda fogok bemenni. Aktuális rémképem a jövőre nézve: a szeptember 4-ei szülőszoba látogatás alatt fogok szülni, a kismamák és kísérőik meg közben be-belátogatnak csodálkozni.

Megmutatták a csecsemőosztályt is. Kette voltak bent, kis kabrió autókban lehet őket tologatni jobbra-balra. Van saját mini szoláriumuk, nagyon korszerű a hely. Csak kádjuk nincs és a csap alatt fürdetik őket. Itthon persze már várja a saját kiskádja. Érezni fogja a törődést, nem kérdés.